Isännöintipalvelut Vaasassa ja Mustasaaressa

Isännöinti Saarenmäki tarjoaa monipuoliset isännöintipalvelut Vaasan seudulla. Yritykseni pitää huolta taloyhtiön taloudesta ja hallinnosta mukaan lukien talousarviot ja tilinpäätökset, valvoo huoltoyhtiön toimintaa ja tukee hallituksen toimintaa asiantuntijana. Palvelen yli 30 vuoden mukanaan tuomalla kokemuksella ja osaamisella, joka kattaa myös alan viimeisimmän tiedon.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Isännöitsijän tehtävä taloyhtiössä

Taloyhtiöissä yhtiökokous valitsee taloyhtiön hallituksen. Hallituksen toiminnan perusteena ovat yhtiökokouksen päätökset. Hallitus valitsee isännöitsijän, jolle se antaa tehtäväksi taloyhtiön talouden ja rutiinien hoitamisen. Kun taloyhtiösi haluaa olla varma siitä, että talous ja rutiinit tulevat hoidettua ammattitaitoisesti ja varmasti kaikkien säädösten mukaisesti, on isännöintitoimistoni silloin erinomainen valinta.

Isännöitsijänä hoidan muun muassa taloyhtiön maksuliikenteen, osto- ja myyntilaskut, vastikevalvonnan ja vuokrien laskutuksen. Hoidan ammattitaidolla myös talousarvion ja tilinpäätöksen. Valvon myös taloyhtiön valitseman huoltoyhtiön toimintaa, ja teetän tarvittaessa esimerkiksi kuntokartoituksia. Tuen tarvittaessa myös taloyhtiön hallituksen toimintaa, ja annan asiantuntemukseni sen käyttöön.

Isännöitsijänä voin esittää taloyhtiön hallitukselle ehdotuksia toimenpiteistä. Taloyhtiön hallitus tekee päätökset toimivaltansa rajoissa. Laajemmat hankkeet hallitus vie yhtiökokouksen päätettäväksi.

Isännöintiä, taloyhtiötä ja asumista säädellään lailla ja asetuksilla sekä myös yhdessä sovituilla säännöillä. Yhteisesti sovituista säännöistä ovat esimerkkinä taloyhtiön järjestyssäännöt. Niiden tarkoituksena on taata kaikille talon asukkaille mukava ja turvallinen asuinympäristö.

Osakkaan vastuut ja velvollisuudet

Osakkaan vastuista ja velvollisuuksista säädetään asunto-osakeyhtiölaissa. Lain mukaan osakkaan tulee esimerkiksi tehdä taloyhtiön hallitukselle ennakkoon ilmoitus huoneistossa tehtävistä remonteista. Tämä tarkoittaa vapaamuotoista, mutta kattavaa selvitystä siitä, minkälaista remonttia huoneistossa aiotaan tehdä. Käytännössä vain maalaus ja tapetointi ovat vapaita ilmoitusvelvollisuudesta. 


Ilmoitus on tehtävä hallitukselle tai isännöitsijälle. Remontin voi aloittaa vasta, kun taloyhtiön hallitus antaa siihen luvan! Kokeneena isännöitsijänä neuvon sinua asiantuntevasti kaikissa vapaamuotoisiin selvityksiin ja muihin osakkaan eteen tulevissa kysymyksissä.

Vuokralaista koskevat säädökset

Myös vuokralaista koskevat lakiin kirjatut säädökset, ja ne löytyvät Finlexistä otsikolla ”Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta”. Vuokralaisen ja myös osakkaan kannalta on riittävän laaja kotivakuutus tärkeä. 


Esimerkiksi vahinkotilanteessa, jonka johdosta huoneistossa ei voi korjauksen aikana asua, voi hakea korvausta kotivakuutuksen perusteella. Taloyhtiö ei ole velvollinen korvaamaan korjaustyön aikana tapahtuvan muualla asumisen kustannuksia. Neuvon myös huoneistonsa vuokralle antavia osakkaita ja vuokralaisia heidän eteensä tulevissa asioissa pitkän kokemukseni avulla.

Lisää tietoa asumisesta

Enemmän tietoa isännöinnistä, asumisesta ja taloyhtiöistä löydät seuraavilta verkkosivustoilta: